2019. április 4-6. között rendezte meg a Magyar Gyermekneurológiai Társaság 43. tudományos ülését Lillafüreden, melynek témái között hangsúlyosan foglalt helyet a neurológiai rehabilitáció témaköre is. A Pető András Kart (PAK) az eseményen tudományos előadásokkal Dr. Balogh Erzsébet, az intézet egykori tudományos- és orvos főigazgató helyettese, tanszékvezetője képviselte, aki munkássága elismeréseként Szénásy József emlékérmet vehetett át.

A nagy szakmai érdeklődés övezte konferencián Balogh doktornő bemutatta a Pető-szerinti neurorehabilitációs lehetőségeket, valamint a konduktív nevelés sajátosságait az athetotikus cerebrális parézisben.
Az eseményen  Dr. Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese és Farkasvölgyi Frigyesné a Medicina Zrt. vezetője köszöntőjével bemutatásra került Dr. Hollódy Katalin által szerkesztett új Gyermekneurológia c. könyv is.

Dr. Szénásy József professzor hozta létre az első hazai gyermekidegsebészeti osztályt, úttörő szerepe volt a képzésben és ellátásban, az idegsebészeti kórképek diagnosztikájának és utókezelésének meghonosításában. Kiemelkedő szakmai és emberi személyisége előtt tisztelegve, a róla elnevezett rangos elismerést a Magyar Gyermekneurológiai Társaság vezetősége ítéli oda minden évben a gyermekneurológiában vagy annak szervezésében kiemelkedő eredményeket elérő neurológus, idegsebészt és pszichiáter munkatársaknak.

Dr. Balogh Erzsébet két évtizedet dolgozott a Heim Pál Kórház Gyermekneurológiai Osztályán, majd újabb 20 évet a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetében teljesített annak tanszékvezetőjeként, főigazgató-helyetteseként. Nyugdíjas évei alatt továbbra is aktív és elkötelezett szakmai munkát végez a Karon és a Nemzetközi Konduktív Nevelési Társaság tiszteletbeli elnökeként.

Elismeréséhez ezúton is gratulálunk!

(Vona Zsófia, semmelweis.hu/pak)

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Red Oranges Green Purple Pink

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction