file-video-iconkozma ildiko-001

IPA elnöki megemlékezés

PAK dékáni megemlékezés

Kozma Gyuláné (Székely Ildikó), a Konduktív Nevelés Nemzetközi Pető András Társaság alapítója, a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének egykori főigazgatója1947. október 17-én született Budapesten. Édesanyja, Székely Ily révén együtt nőtt fel a konduktív pedagógiával.

A budapesti Műszaki Egyetemen töltött egy év után a konduktív nevelést választotta hivatásul: a Villányi úton végigjárta a konduktorképzés, a konduktori munka minden lépcsőfokát.

Hári Mária mellett főigazgató-helyettesként, majd 1994-től kezdődően az intézmény főigazgatójaként elhivatottan szervezte a konduktorképzés akkreditációjának, a konduktorok továbbtanulásának és minősítésének lehetőségeit. Kiemelkedő szakmai tevékenységével hazai és nemzetközi szinten egyaránt elkötelezetten képviselte a konduktív nevelés ügyét, hangsúlyozva az intézmény és a Pető Társaság képzésben, továbbképzésben és nevelésben betöltött szerepét.

Halálával a konduktív nevelés ikonikus alakját vesztettük el.

Kozma Ildikótól 2021. március 10-én szűk körben vesz végső búcsút családja az Új Köztemető szóró parcellájában. A Konduktív Pedagógiai Központ megemlékezésének módjáról és időpontjáról hamarosan további tájékoztatást adunk.

 

Az új koronavírus (COVID-19) világszerte növekvő esetszámára való tekintettel

a 10. Konduktív Nevelés Világkongresszus eredeti időpontját (2020. május 22-26.)
új időpontra, 2020. november 27. – december 2-re módosítjuk.

A kongresszus felépítése, tartalma változatlan marad.

Minden eddig beküldött absztrakt érvényes,
az absztraktok beküldési határideje azonban módosul, az új határidő 2020. május 15.
Minden eddigi regisztráció érvényes az új dátumra is.

Szervezőbizottság

X. Konduktív Nevelési Világkongresszus, Budapest
Összefoglaló, beszámoló
2020.12.09.

 pdf-icon

A Semmelweis Egyetem legnagyobb presztízsű nemzetközi díja, a Semmelweis Budapest Award ünnepség keretében az egyetem 12 nyugállományba vonuló egyetemi tanára részesült professor emerita, illetve emeritus címben, a Szenátus jubileumi év alkalmából hozott döntése nyomán – köztük Horváth Dezsőné, Júlia, a Pető András Kar nyugalmazott főiskolai tanára.

Gratulálunk!

hj-2019-01

Forrás:
http://semmelweis.hu/pak/2019/11/19/professor-emerita-cimet-vehetett-at-horvath-julia/

Alkategóriák